800 kilometer fietsen voor Brunssumse veteranen

Op Veteranendag in Brunssum, op zaterdag 21 september, starten 17 wielrenners van de NAVO-basis in Brunssum en de AWACS-basis in Geilenkirchen een wielertocht van 800 kilometer naar Zuid-Duitsland. Tijdens deze tour, die een week duurt, vragen ze aandacht voor de Brunssumse veteranen.

De NAVO-wielrenners maken deel uit van de Tri-Border International Cycling Club. Dit team bestaat uit militairen verbonden aan de basis in Brunssum en Geilenkirchen. De 17 deelnemers aan de tocht naar Zuid-Duitsland zijn afkomstig van Engeland, Duitsland, Polen, Frankrijk, België en Canada.

Doel van de tocht is het uitdragen van de onderlinge verbondenheid tussen de NAVO-landen, in dit jaar waarin de NAVO het 75-jarig bestaansfeest viert en Europa 80 jaar vrijheid. Onderweg bezoeken de wielrenners de verschillende militaire NAVO-bases. De tocht eindigt bij de NAVO School in Oberammergau, Beieren, op 800 kilometer van Brunssum.

Start
De Tri-Border International Cycling Club start de tocht op zaterdag 21 september, vanaf het Lindeplein in Brunssum. Daar wordt op dat moment de Veteranendag Brunssum gevierd. Het startschot wordt om 13.30 uur gegeven door Generaal-Majoor Mark Pullan van het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum, en door burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum.

Tijdens het wielertocht naar Zuid-Duitsland vraagt de Tri-Border International Cycling Club aandacht voor de Stichting Veteranen Brunssum. Donaties tijdens deze actie kunnen geschonken worden via de Facebook-pagina van Veteranen Brunssum, www.facebook.com/veteranenbrunssum.